Wonen in de Watertuin GPR gecertificeerd

Een duurzaam project realiseren door te sturen op een hoge GPR-gebouw score*; dat is de  ambitie die Kalliste heeft beloofd aan de gemeente Zoeterwoude voor het project ‘Wonen in de Watertuin’.

Zo gezegd, zo gedaan. Het project, bestaande uit 24 ruime twee-onder-een kapwoningen, is inmiddels opgeleverd en bewoond. Alle bewoners genieten en ervaren alle zichtbare en onzichtbare duurzame kwaliteiten die in en buiten de woning zijn voorzien. Denk daarbij niet alleen aan de gerealiseerde energiemaatregelen in de woning, maar ook bijvoorbeeld aan het voldoen aan Woonkeur, ventilatie- en geluidwerende voorzieningen die de eisen van het Bouwbesluit te boven gaan en bewuste keuzes op het gebied van biodiversiteit en klimaat.

Het waar maken van beloofde ambities, daar staat Kalliste voor. We hebben ter bevestiging hiervan een GPR certificaat mogen ontvangen van W/E adviseurs. De certificering is ook gepubliceerd onder gprprojecten.nl.

Het certificaat hebben wij, toch met enige trots, afgelopen woensdag als eerste mogen overhandigen aan Ton de Gans, wethouder van de gemeente Zoeterwoude.

Binnenkort kunt u meer lezen over dit project, en hoe de ambities samen met onze partner, Giesbers ontwikkelen en bouwen uit Wijchen, tot stand zijn gekomen, in ons relatiemagazine Aangenaam! 

* GPR-gebouw is een digitaal instrument om de duurzaamheid van een woongebouw, een kantoorgebouw of een onderwijsgebouw in kaart te brengen door middel van rapportcijfers voor de thema's energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Het doel is duurzaam bouwen meetbaar en bespreekbaar te maken.

 

Facebook