Wielertocht 2018 succesvol

De wielertocht was ook dit jaar weer een groot succes! Ruim vijftig deelnemers reden op zaterdag 15 september door het Utrechtse landschap om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar was dat ‘Stichting Bake for Life’, een werk- en leerprogramma dat mensen opleidt tot het bakkersvak in Oeganda en Kenia. Collega’s en relaties haalden samen €7.000,- op, na de wielertocht werd de cheque aan de Bake for Life overhandigd.

Clinic door Henk Lubberding
Het beloofde een zonnige dag te worden toen de deelnemers zich ’s ochtends in Maarssen verzamelden. Onder hen waren werknemers van Kalliste, Giesbers Rotterdam, Giesbers Wijchen en relaties uit de bouwwereld. Er werden twee tochten gereden, een van vijfenvijftig kilometer en een van honderd kilometer voor de meest ervaren renners. Speciale aanwezige was oud-wielrenner Henk Lubberding. Voor vertrek gaf hij een clinic op een door hem uitgezet parcours, maar ook tijdens en na de tocht kreeg iedereen tips voor verbetering. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk, want na zijn toespraak werd er tijdens het eten nog veel met hem doorgepraat.

Fietsen voor Bake for Life
Voorzitter Marleen Pater kreeg de cheque voor de Stichting Bake for Life overhandigd: “We zijn heel blij met dit mooie bedrag waarmee we heel veel kunnen doen, bijvoorbeeld nieuwe mensen opleiden en investeren in onze bakkerijen. Misschien benaderen we jullie nog eens voor de bouw van nieuwe panden.”Bake for Life bouwt bakkerijen voor mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten. Ze leren het vak van bakker en kunnen daarmee in hun eigen onderhoud voorzien.

Volgend jaar weer
De wielertocht is inmiddels een traditie; dit jaar werd deze voor de vijfde keer gereden. Voorheen lag de organisatie geheel in handen van Giesbers Rotterdam, maar dit jaar was de wielertocht een gezamenlijk initiatief van Kalliste, Giesbers Rotterdam en Giesbers Wijchen. Dit is iedereen goed bevallen. Giesbers Wijchen heeft toegezegd de tocht volgend jaar in de omgeving van Wijchen te organiseren.

Meer foto’s van de wielertocht zijn te zien via de link : https://bit.ly/2xtibEZ