Wij presenteren u: Tijdloos Wonen

Tijdloos Wonen is een concept, ontwikkeld door Kalliste Woningbouwontwikkeling en Bedaux de Brouwer Architecten, waarin wordt ingespeeld op het dreigende tekort aan seniorenwoningen.

Meer dan de helft van de onderzochte gemeenten verwacht een tekort aan geschikte seniorenwoningen in 2020. Dat blijkt uit de vijfde editie van het onderzoek ‘Lokaal beleid  seniorenhuisvesting’ van Ipso Facto in opdracht van seniorenorganisatie ANBO*. Aan het onderzoek  deden 114 van de 390 gemeenten in Nederland mee (29% respons), met een mooie verdeling van  bevolkingsgrootte. Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Het verschil in inzicht  varieert  enorm per gemeente. Verbazend, want instrumenten om huisvestingsbeleid te onderbouwen zijn heel belangrijk. Vooral nu het verheidsbeleid gericht is op langer zelfstandig wonen”.

Bijna de helft van de senioren (47 procent) vindt de huidige woning niet geschikt om in de toekomst  te blijven wonen. Aan- en verbouw van de woning om langer thuis te kunnen blijven wonen is evenwel voor de meeste senioren te duur. Dit komt naar voren uit het onderzoek dat thyssenkrupp  Encasa in samenwerking met Zembro en ANBO heeft uitgevoerd**. Gezien de kosten van verbouwing  hebben senioren een sterke voorkeur voor andere oplossingen om langer thuis te blijven wonen.  Verhuizen naar een kleinere (senioren)woning lijkt daarbij een logische keuze.

Tijdloos Wonen helpt gemeenten het huisvestingsvraagstuk in beeld te brengen en kan gemeenten in  het traject van ontwerp, ontwikkeling en realisatie volledig ontzorgen. Ontspannen wonen in een  dorpse of stedelijke omgeving. Wonen in een prettige, flexibele en toekomstbestendige woning. Een  woning voor het kleine huishouden. De woningen kenmerken zich door een slim en ruim opgezette  begane grond waarin alle benodigde functies zijn opgenomen. De ruimte onder de kap biedt extra  plaats voor bijvoorbeeld een werkruimte of een logeerkamer voor de kleinkinderen. Kalliste  Woningbouwontwikkeling en Bedaux de Brouwer Architecten bieden een op maat gemaakte tijdloze  woning met eindeloze mogelijkheden.

Durft u de uitdaging aan?
info@kalliste.nl


WONEN VOOR NU. WONEN VOOR DE TOEKOMST.
EEN THUIS VOOR ALTIJD.


* Bron: Landelijk onderzoek lokaal beleid seniorenhuisvesting 2016 Ipso Facto d.d. 22-03-2016
** Bron: Website ANBO, Dé belangenorganisatie voor senioren d.d. 17-03-2017