Klik hier voor de PDF van de brochure

Tijdloos Wonen 

Een concept dat inspeelt op het dreigende tekort aan seniorenwoningen: Tijdloos Wonen. Een ontwikkeling van Kalliste Woningbouwontwikkeling en Bedaux de Brouwer Architecten.

Gemeenten

Meer dan de helft van de onderzochte gemeenten verwacht een tekort aan geschikte seniorenwoningen in 2020. Dat blijkt uit de vijfde editie van het onderzoek ‘Lokaal beleid seniorenhuisvesting’ van Ipso Facto in opdracht van seniorenorganisatie ANBO*. Aan het onderzoek deden 114 van de 390 gemeenten in Nederland mee (29% respons), met een mooie verdeling van bevolkingsgrootte. Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Het verschil in inzicht varieert enorm per gemeente. Verbazend, want instrumenten om huisvestingsbeleid te onderbouwen zijn heel belangrijk. Vooral nu het overheidsbeleid gericht is op langer zelfstandig wonen”.

Senioren

Bijna de helft van de senioren (47 procent) vindt de huidige woning niet geschikt om in de toekomst te blijven wonen. Aan- en verbouw van de woning om langer thuis te kunnen blijven wonen is evenwel voor de meeste senioren te duur. Dit komt naar voren uit het onderzoek dat thyssenkrupp Encasa in samenwerking met Zembro en ANBO heeft uitgevoerd**. Gezien de kosten van verbouwing hebben senioren een sterke voorkeur voor andere oplossingen om langer thuis te blijven wonen. Verhuizen naar een kleinere (senioren)woning lijkt daarbij een logische keuze.


Wonen voor nu. Wonen voor de toekomst.

Een thuis voor altijd. 


Tijdloos Wonen helpt gemeenten het huisvestingsvraagstuk in beeld te brengen, en kan gemeenten in het traject van ontwerp, ontwikkeling en realisatie volledig ontzorgen. Ontspannen wonen in een dorpse of stedelijke omgeving. Wonen in een prettige, flexibele en toekomstbestendige woning. Een woning voor het kleine huishouden. De woningen kenmerken zich door een slim en ruim opgezette begane grond waarin alle benodigde functies zijn opgenomen. De ruimte onder de kap biedt extra plaats voor bijvoorbeeld een werkruimte of een logeerkamer voor de kleinkinderen.

De mogelijkheden zijn eindeloos en op maat, het concept is tijdloos. Kalliste Woningbouwontwikkeling en Bedaux de Brouwer Architecten bundelen hun krachten en faciliteren gemeenten door heel Nederland bij de ontwikkeling van hun locaties.
Durft u de uitdaging aan? mail ons via: info@kalliste.nl

* Bron: website ANBO, Dé belangenorganisatie voor senioren d.d. 17-03-2017
** Bron: Landelijk onderzoek lokaal beleid seniorenhuisvesting 2016, Ipso Facto d.d. 22-03-2016