Vogelsang

'Vogelsang' was één van de drie plannen die in april 2003 'onder motto' bij de gemeente Leerdam werden ingediend om het ernstig vervuilde, voormalige gasfabriekterrein Plein 1902 in het centrum van Leerdam schoon te maken en te herontwikkelen.

Een complexe opgave op zowel ontwerptechnisch, milieutechnisch en planeconomisch gebied. Zonder de cultuurhistorische geschiedenis van deze locatie te verloochenen is een plan ontworpen, dat een eigentijdse vertaalslag vormt met een herkenbare referentie aan de rijke historie van Leerdam. Het plan biedt ruimte aan ruim 100 woningen in een rijke schakering: appartementen, stadswoningen, grondgebonden en atelierwoningen in verschillende prijsklassen. Verder voorziet Vogelsang in een ondergrondse parkeergarage. De gemeente Leerdam heeft haar keuze op het plan Vogelsang laten vallen, dat op vrijwel alle beoordelingscriteria het hoogst scoorde.

Kalliste heeft met bouwbedrijf Gebroeders Blokland een overeenkomst gesloten. Zij hebben de verdere ontwikkeling en realisatie van het concept Vogelsang voor hun rekening genomen.

Meer weten?

Contactpersoon
Locatie
Leerdam
Aantal woningen
113
Status
Gerealiseerd