Oostflank - Wijchen

Kalliste deed (2008) in samenwerking met Giesbers-Wijchen Bouw mee aan een prijsvraag voor de 1e fase van de vormgeving van het centrum van Wijchen. Een stedenbouwkundige opgave op het gebied van met name wonen, maar ook werken, winkelen en uitgaan. Een ambitie die past bij een gemeente met een inwonersaantal van 40.000 mensen.

Met een masterplan van Buro 5 als fundament heeft Kalliste Mecanoo architecten gevraagd voor de architectonisch uitwerking. De voornaamste peilers voor dit plan zijn; hoogwaardige architectuur, stedenbouw met een fijn ritme en respect voor zijn omgeving, behaaglijk warm ingericht landschap, natuurlijke schakeling van het Wijchens Meer en de flexibiliteit tijdens de realisatiefase door faseerbaarheid. De karakteristieke eigenschappen van het centrum van Wijchen hebben gediend als uitgangspunt voor de beeldtaal van het nieuw te ontwikkelen plan.

Met zijn passende diversiteit aan woningen en dus bewoners en bezoekers moest Oostflank een begrip worden in Wijchen. Mensen die ieder op hun eigen manier zorgen voor een stukje Wijchense geschiedschrijving. Kalliste koos uiteindelijk voor de projectnaam Park van de Patroon. Een titel die de planfilosofie en de nieuwe tijd vertegenwoordigt.

Meer weten?

Contactpersoon
Locatie
Wijchen
Aantal woningen
75
Status
Advies en Concepten