Wonen in de Tuin van Ommoord

In de wijk Ommoord te Rotterdam heeft SOR (Stichting Ouderenzorg Rotterdam) een groot zorgcomplex (verzorgingsflat Boekholt), gelegen aan de Robert Kochplaats, in haar bezit.
In samenwerking met de SOR heeft Kalliste de haalbaarheid onderzocht voor transformatie waarbij de huidige bebouwing gesloopt wordt en waarna er circa 40 koopwoningen met tuin gerealiseerd worden.
De nieuw te bouwen koopwoningen komen te liggen op loopafstand van de metrohalte, winkelcentrum De Binnenhof, basisschool en peuterspeelzaal. Verder ligt het recreatiegebied De Rottemeren zeer nabij.

De ontwikkeling van deze koopwoningen zal in nauwe samenwerking met de nieuwe bewoners plaats gaan vinden: het zogenaamde vraaggestuurd ontwikkelen middels WijzerWonen. Inspraak en woonwensen staan hierbij centraal.

Als uitkomst van de haalbaarheidsstudie heeft Kalliste aan SOR geadviseerd om de huidige verhuur aan Interveste voort te zetten. Deze verhuur past niet binnen het primaire beleid van SOR, doch levert een goede kasstroom op. Vooralsnog zal de transformatieopgave niet verder worden voortgezet.

 

Meer weten?

Contactpersoon
Locatie
Rotterdam - Ommoord
Aantal woningen
ca 40
Status
Advies en Concepten