Lisette en Marcel

"Robuust met veel hout, dat moest het worden"

Al in 2009 raakten Marcel en Lisette in de ban van nieuwbouwproject ‘De Verborgen Tuin’. Lisette: “Dat hadden we van te voren nooit gedacht. Nieuwbouw was geen optie voor ons. We wilden in de stad blijven, het liefst in een oud pand.” Het liep anders. Tijdens de Nieuwbouwbeurs in het oude postkantoor aan de Coolsingel hoorden ze voor het eerst over project Bovenbeek in Park 16Hoven. Marcel: “Dat leek interessant. Bij de start van de verkoop namen we een kijkje.” Dat viel het stel tegen. De indeling was niet naar hun zin en er was weinig eigen inspraak. Toen ze vervolgens hoorden dat er voor dit project woonworkshops werden georganiseerd met potentiële kopers, waren Lisette en Marcel direct geïnteresseerd.

Het stel schoof aan bij de eerste woonworkshop in 2010, georganiseerd door woningbouwontwikkelaar Kalliste en Heren 5 Architecten. “De groep bestond uit veel geïnteresseerden, de projectontwikkelaar en architect. We mochten over alles onze mening geven.” “Van de beoogde knipoog naar de jaren dertig is weinig tot geen sprake meer.” Robuust met veel hout, dat moest het worden.

Na afloop van de tweede workshop konden deelnemers inschrijven op een twee-onder-een-kapwoning, hoek- of tussenwoning. Bij een loting kreeg je dan voorrang. In 2011 zetten Lisette en Marcel hun handtekening onder het koopcontract, in december 2012 werd hun huis opgeleverd.

Door de beeldbepalende veranda’s en de gedeelde groene tuin is er vaker contact met de buren. “De relatie is goed, ongedwongen. Vooral mensen met kinderen kennen elkaar goed. Het is hier een grote kinderspeelplaats en ’s avonds zie je ouders vaak rondlopen, op zoek naar hun kind bij één van de buren. Wij hebben vooral contact met mensen in ons eigen rijtje, maar er is – gelukkig – geen enorme sociale controle of het gevoel dat je in een dorp woont.” Stel je voor! Lisette en Marcel zijn behoorlijk verknocht geraakt aan de luxe en dynamiek die de stad biedt.