Esther en Leon

“Het huis voelt nu al heel fijn”

 

Eigenlijk wilden we het liefst zélf een huis bouwen. Maar toen we dit plan los van elkaar bekeken zeiden we allebei: dit wordt het. En met alle opties en vrijheden die we in deze woning hadden, lijkt het toch een beetje op zelf bouwen.

Er zijn hier binnen het project ook geen twee dezelfde huizen. Iedereen heeft er zijn eigen draai aan gegeven met op- en aanbouwen. Toen we de tekeningen zagen, viel ons op dat er op de begane grond geen raam open kon; alleen deuren. Dat benauwde me en ik heb er hard aan getrokken om dat veranderd te krijgen. Dat is gelukt.

Onze trots is de kern van het huis. We hebben daar de gang weg laten vallen. De kern met daarin de trap en het toilet is omkleed met hout waarin schuifdeuren verdwijnen. Het is echt een eyecatcher geworden. Natuurlijk hadden we graag nog meer invloed op het hele plan gehad, maar dat heeft ook zijn eigen dynamiek. Als de huurappartementen hier tegenover niet gebouwd waren, had ons huis er ook niet gestaan. Dat begrijpen we ook. Bij het groen zijn we wel uitgebreid betrokken als bewoners. Niet alleen het contact met de landschapsarchitect was leuk, ook het feit dat je in het centrale park de medebewoners leert kennen. Het wordt een heel groen park met prachtige magnolia’s en zonder auto’s.

We wonen hier nu pas drie weken, maar het huis voelt nu al heel fijn.

Nijmegen - Frij'hof