Studenten Hogeschool Rotterdam het veld in

Woensdag 24 augustus hebben eerstejaarsstudenten van de Hogeschool Rotterdam kennis gemaakt met het vak van ontwikkelen en bouwen. Deze nieuwe generatie vastgoedprofessionals waren te gast op  de bouwplaats van Wonen in de Meander in Park 16Hoven te Rotterdam.

Aannemer Giesbers Rotterdam en gebiedsontwikkelaar Kalliste hebben de verschillende fasen van ontwikkelen en bouwen mogen introduceren. Met de excursie als onderdeel van de introductieweek van bouwkundestudenten werd ook de samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en Kalliste uit het collegejaar 2015-2016 gecontinueerd.

Guido Udema, Giesbers Rotterdam Bouw, en Jeroen Suijkerbuijk, Kalliste, hebben aan de hand van de excursie, een lezing en rondleiding, de studenten inzicht gegeven in de diversiteit en complexiteit van ontwikkelingen en bouwen. Bovenal hebben zij het enthousiasme en de passie gedeeld vanuit hun eigen ervaringen waarmee zij zelf invulling geven aan “het mooier maken van Nederland”. De hedendaagse inzichten van vraaggestuurd ontwikkelen, waarmee Kalliste zich sinds 1999 profileert, en de vertaling hiervan naar de realisatie van woonwensen was onderdeel van de bijeenkomst.

Kalliste levert graag een bijdrage aan de praktische invulling van vastgoed gerelateerd onderwijs. Voor meer informatie van brijblijvend contact opgenomen worden met Sander Aalpol van Kalliste sa@kalliste.nl

Facebook

Website